FELHÍVÁS

Szekszárd 2020 Egyesülettől a kistérség, Tolna megye lakóihoz!


Találjuk ki Szekszárd kistérségét és Tolna megyét!
Találjuk meg egymást, hogy jobb jövőnk legyen!

   A történelemben mindig az együttműködő közösségek vitték sokra. Ha ez felbomlott, akkor még a sziklacsúcsokon épült, bevehetetlen görögországi Meteorák kolostorvárosait is meg tudták hódítani.

Meteorak

   Tudjuk, hogy közösségeinket rengeteg igazságtalanság, konfliktus terheli, de valamiképpen mégis el kell fogadnunk ezt a nem tökéletes világot. Nemcsak a családban, hanem a nagyobb közösségben is együttműködve érhető el, hogy azt közelítsük a magunk és gyerekeink számára optimálishoz…
 
Kérjük, válaszoljátok meg magatoknak, jobb esetben írásban nekünk - ezáltal egymásnak, netán a város vezetőinek is - az alábbi kérdéseket:
- Miért laktok itt (Szekszárdon, a kistérségben, Tolna megyében)?
- Mi a jó, mi a különleges ebben a városban, faluban, megyében?
- Mi az, ami másutt nincs, ami csak ránk jellemző, ami előnyünk?
- Mi a legnagyobb baj, ami zavarja, hogy életünk, biztonságunk és jövőnk jobb legyen itt?
- Milyen kistérséget és megyét képzelnétek el 2020-ra?

   A kép legyen konkrét, a cél
reális, elérhető. A legegyszerűbb saját cél is megnevezhető, mert.ezekből állhat össze a közös cél, és létrehozható egy olyan mező, ahol megvalósíthatod saját céljaidat is.

  Ideje, hogy - túllépve a fölöttünk dúló politikai hisztérián - közvetlenül megtaláljuk egymást, mi civilek, és mi is hatékonyabban hozzászólhassunk településünk, életkörülményeink, jövőnk alakulásához.

   A Szekszárd 2020 Egyesület megszervezi, hogy elmondhassátok, mit szeretnétek, ti egyszerű (és bonyolult) állampolgárok és feldolgozva eljuttatja a megfelelő helyekre.
 

   A véleményeket, hozzászólásokat olvashatják e honlapon, összefoglaló kiállítás és könyv is készül majd ezekből az elképzelésekből. Itt olvasható projekt tervünk, sok egyéb részlettel, tervezett eseménnyel.