Teleki épület (emboss)
Ez itt kérem

az 1970-ben, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium 4.c osztályában végzettek
félhivatalos honlapja


naptár részletAz idén, 2000. szeptember 16-án, szombaton 30 éves érettségi találkozónk lesz. Ahogy eddig sokszor, most is Ballagó Júlia és Brückler Tamás vállalta a szervezést (ezúton is köszönjük).

Előzetes program (nem túl bonyolult):
10:00 - találkozó az iskolában,
12:00 - Borbély Gábor osztályfőnök sírjának meglátogatása - autós szállítás a helyszínen szerveződik.
13:00 - ebéd az Aranyszarvas Étteremben a Prohászka templommal átellenben.

Tervek szerint ezen a lapon a találkozóról internetes beszámoló készül. Sok kép, kevés szöveg.

2000.09.04.

Nos, megtörtént a találkozás!

Mintegy 50 fénykép gyűlt össze a digitális kamerában. A fényképek nem művészi igénnyel készültek, messze nem optimálisak a képkivágások, megvilágítások, viszont látható a múló pillanat. Egyelőre a nyers képek minőségét nem javítva, nem retusálgatva gyorsan felraktam a fotókat, s majd ha lesz rá idő, továbbfejlődik az oldal. Minden kép 1344x1008 képpont felbontásban is rendelkezésre áll, 150-250 kB méretben, de ide a lapokra 512x348 képpontú változatuk került, melyek jelentősen kisebbek, 20-40 kB méretűek. A nagy felbontású változatot a kép száma alapján rendelésre e-mailben elküldöm.

Alább 3 részre bontva tekinthetők meg: (1) sok alakos képek az osztályban, (2) közelképek, (3) étteremi képek. A képekre kattintva új lapokon látjuk a az adott tárgyú sorozatot:
 

az osztályban
közelképek
az ebéd

Köszöntő levelet kaptunk az iskola igazgatójától is (a bemutatott változat nem a levél nagy felbontású színes képe, hanem a gyors letölthetőség érdekében egy kicsinyített, még éppen olvasható minőségre lerontott, szürke árnyalatos változat).

A tervek szerint régi fekete-fehér fotókkal és mások fényképeivel is kiegészül majd a lap, de arra is kell egy kicsit várni (szkennelés).

2000.09.17.

További képek

Alább a két utolsó találkozó "hivatalos" csoportképei láthatók. A helyszín mindkét alkalommal a gimi 1. emeleti előtere. Időközben átfestették a falakat is. Vegyél fel szemüveget vagy kattints a képre, hogy jobban lásd!
 

1995
2000
A 25. éves és a 30. éves találkozó csoportképei

A külön lapon bemutatott régi képek Ballagó Júlia gyűjtéséből valók. Van köztük építőtáborban, a különféle kirándulásokon, bolond ballagáson és az igazi ballagáson készült. Némelyik fotó kissé megviselt már, így kisebb-nagyobb digitális adjusztálásnak kellett alávetni a beszkennelt képeket. Különösen igaz ez a színes képre, ami a több, mint 30 év alatt teljesen megvörösödött, csak sok varázslattal  lehetett belőle valami színhűbb képet csinálni...

2000.09.18.

Még további képek

A fenti régi képek kiegészültek néhány Cserháti Andrásnál előkotort fotóval.

2000.09.20.

Brückler Tamás képei

Ma e-mailben megérkeztek Brüci képei, amelyeket részben az osztályban, részben az étteremben készített. Nagyon jó minőségűek. Jött még egy elsős csoportkép is 1966-ból, lásd több nagyítási fokozatban a régi képek között.

2000.10.04.

Az osztálytársak adatai

Brückler Tamás az általunk kitöltött űrlapok alapján MS Wordben összeállította és ugyancsak e-mailben elküldte azt a táblázatot, amely a következő adatainket tartalmazza: név, férjezett név, lakáscím, telefon, mobil telefon, e-mail cím, munkahely neve, munkahelyi telefon. A táblázat innen letölthető. De hogy mégsem legyen teljesen minden interneten kószáló prédája, ide egy - nem túl erős - adatvédelemmel ellátott formában került. A fájl jelszóval tömörített zip, a jelszó kedves emlékű fizikatanárunk családi neve (csupa kisbetűvel).

2000.11.01.

A Meghívó külső oldala a 125 éves ünnepségre a König Robi tervezte emblémával.
2001.04.04.

Brückler Tamás aktualizálta a táblázatot. Jelszó mint fent.
2005.02.17.

Brückler Tamás megint aktualizálta a táblázatot. A színezés a változásokat mutatja. Mivel a Microsoft Word önmagával sem kompatíbilis, a táblázatot pdf formában adjuk meg. Jelszó mint fent.
Cserháti András feltette a nála lévő fotókat (több, mint 300 kép, kb. 35 MB). Itt nézzétek.
2005.09.19.

Brückler Tamás újabb 23 képet küldött, Cserháti András feltette.
2005.09.21.

A lapot egyelőre Cserháti András kezelgeti.