A Szeki adatbázist a TERRA Kft. kezdte fejleszteni 2000-ben. Nyilvános, vagy a szereplők által megadott adatokból áll. Az adatbázis a Terra Kft. tulajdona. A Szeki már WAP-os mobiltelefonnal is elérhető a wap.szeki.hu címen.
Hirdetési lehetőségek lapjainkon: Bemutatkozó szöveg képpel, az Ön weblapjára mutató reklámcsík, céglogo. 
Részletek
Szekszárdi Információtár
A Szeki adatbázisban szerepeltetni kívánunk minden szekszárdi vállalkozást, intézményt, illetve olyan szolgáltatást, amely a lakosság érdeklődésére számot tarthat. Mindezt lapozgatható, böngészhető formában. Az adatbázis tartozéka egy térkép, mely a város belterületét illetve az azzal közvetlenül határos külterületet ábrázolja 20 db szelvényre felosztva. A rendszer ezen képes megmutatni a keresett objektumot, ha az Ön böngészőjében a javscript engedélyezve van.

Keresés, böngészés
Ha Ön olyan cégről (magánvállalkozóról, intézményről, stb.) keres tájékoztatást, melynek tudja a nevét, akkor a főlapon található "Termelők, szolgáltatók, üzletek" cím alatti betűsorból kiválasztva a megfelelő kezdőbetűt, arra rákattintva egy ABC-rendbe rendezett listából választhatja ki a keresett céget.
egy terméket vagy szolgáltatást keres, akkor a "Termékek, szolgáltatások" cím alatti betűsorból kiválasztva a megfelelő kezdőbetűt, arra rákattintva egy ABC-rendbe rendezett listából választhatja ki a keresett terméket vagy szolgáltatást, miután a rendszer megmutatja a terméket készítő vagy forgalmazó, illetve a szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, intézményeket.
egy adott utcában található cégeket (stb.) szeretné áttekinteni, akkor az "utcajegyzék"-ben az utca (tér, köz, egyéb közterület) nevére kattintva a házszámok növekvő sorrendjében olvashatja az adott utcában található szolgáltatókat.
egy utcában egy adott házszámot keres, akkor az "utcajegyzék"-ben az utcanév melletti szelvényszámra kattintva megjelenik az a térképszelvény, amelyiken az utca megtalálható, és a térképen a tömbsarkoknál beírt házszámokból közelítőleg megbecsülhető a keresett házszám helye. A becslés pontossága elegendő ahhoz, hogy Ön a térkép alapján a valóságban könnyen megtalálja a keresett házszámot.
egy nagyobb gazdasági ágazat cégeit szeretné együtt látni, akkor a gazdasági ágazatok táblázatában a megfelelő ágazatra kattintva megjelenik az adott ágazatba sorolható cégek listája.
térképet szeretne böngészni, akkor a kis térkép-szimbólumra kattintva megjelenik az átnézeti térkép, itt egy térképszelvényre kattintva az olvasható méretarányban fog megjelenni (1pixel : 2m). 


A térkép használatához
Lapozás a szomszédos szelvényekre
Visszatérés az átnézeti térképhez
Hatbetűs indexhatárok a céglistához
Térkép szelvény
Céglista, elugrás a cég lapjára
 
 
 

Megmutatja a cég helyét a térképen

Ingatlan- és közműnyilvántartásban használt szelvényszám
Egységes Országos Térképrendszer (EOTR) szerint 
Szelvényeket határoló vonalak koordináta értékei
Egységes Országos Vetület (EOV) szerint

Adatszolgáltatás, pontosítás
Ha Ön egy szekszárdi céget, vállalkozót, intézményt nem talál a rendszerben, akkor kérjük, hogy a lenti e-mail címen vagy telefonszámon tájékoztasson bennünket. Ha saját cége, vagy egy ismert cég adatait hiányosnak vagy hibásnak találja, akkor szintén keressen meg bennünket. Nyilvánosan meg nem jelent adatokat kizárólag a cég ügyvezetőjétől, vagy illetékes képviselőjétől fogadunk el. Az alapadatok megjelentetése ingyenes.

Fizetett hirdetési lehetőségek
Saját bemutatkozó szöveg. Lehetőség van a vállalkozás adatlapján részletesebb tájékoztatás megjelentetésére is. A maximum 2 gépelt oldal terjedelmű szöveg mellé 3 db fényképet vagy rajzot (max. 80 kByte/kép) is elhelyezhet havi nettó 3000Ft díjazás fejében, de min. 1 évre.
Képes reklámcsík. Az alábbi méretben helyezhető el bizonyos oldalakon, egy megadott weblapra mutatóan:
 
468*60 képpont, legfeljebb 30 kByte

A főoldal tetején 30 eFt+ÁFA / hét, alján 20 eFt+ÁFA / hét díjért helyezhető el (max. 2-2 reklámcsík tehető oda). A "termékek, szolgáltatások" illetve a "gazdasági ágazatok" oldalain elhelyezett reklámcsík díja 20 eFt+ÁFA / hónap (max. 2 reklámcsík tehető egy-egy oldalra).

120*60 képpont

Logó. A fenti méretben a cég adatlapján és a cég nevét tartalmazó összes listában (a térképlapokon lévő névlisták kivételével) helyezhető el a cég neve mellett, illetve fölötte, díja 24 eFt + ÁFA / év.

TOVÁBB


A fejlesztés felelőse, adatbázis-adminisztrátora Mikola Péter (mikolap@terrasoft.hu) (tel.: 74/501-007)